Autopraonica

PRANJE VOZILA

Bilo da je vanjsko, unutrašnje, ili samo sapiranje, PRANJE VOZILA je složen proces, koji zahtijeva krajnje profesionalan i precizan odnos lica koje pere, prema vozilu. Naime, koliko god da se čini jednostavno, morate priznati da vam dvorišna varijanta pranja vozila u vlastitoj izvedbi nikada nije dala rezultat koji se dobije u profesionalnoj auto praonici, a o dužini trajanja pranja da se i ne govori. Tajna je u specijalnim šamponima, pravilnim potezima sa visokotlačnim peračem, kao i u kvaliteti krpa koje sekoriste, a presudnu ulogu igra iskustvo lica koje se profesionalno bave pranjem vozila.

Da je to ozbiljan i zahtjevan posao govore i činjenice da se prilikom pranja vozila može nanijeti šteta na vozilu. Većina tih šteta koje su prouzrokovane nestručnim pranjem nisu vidljive odmah, nego se reproduciraju čak i do nekoliko mjeseci poslije, a pogotovo na prelazu iz zimske sezone u toplije vrijeme.

Stoga brigu o Vašem vozilu prepustite profesionalcima, a kod odabira autopraonice, opredjelite se za onu sa tradicijom, odnosno koristite usluge praonica, koje postoje ,,na duge staze,, jer ćete tu dobiti garanciju za urađeni posao. Činjenica je da praonice sa tradicijom neće rizikovati sa lošim kavalitetom.

CJENOVNIK

KOMPLETNO PRANJE VOZILA 10,00 KM
VANJSKO PRANJE VOZILA   5,00 KM
UNUTRAŠNJE PRANJE VOZILA  5,00 KM
SAPIRANJE VOZILA   3,00 KM
   
KOMPLETNO PRANJE TERENCA  12,00 KM
VANJSKO PRANJE TERENCA 6,00 KM
UNUTRAŠNJE PRANJE TERENCA 6,00 KM
SAPIRANJE TERENCA 4,00 KM
    
POLIRANJE FAROVA 30,00 KM
POLIRANJE VOZILA K-1 100,00 KM
POLIRANJE VOZILA K-2 120,00 KM
POLIRANJE VOZILA K-3 140,00 KM
POLIRANJE TERENSKOG VOZILA 180,00 KM
   
KOMPLETNO DUBINSKO PRANJE K-1 50,00 KM
KOMPLETNO DUBINSKO PRANJE K-2 70,00 KM
KOMPLETNO DUBINSKO PRANJE K-3 90,00 KM

Dubinsko čišćenje

Briga o čistoći enterijera automobila jednako je važna kao i briga o čistoći odjeće koju nosite. Bilo da provodite dosta vremena u vozilu, ili ga samo povremeno koristite čistoća njegove unutrašnjosti je jako važna.

Mnoga vozila nisu nikada dubinski očišćena iako je čistoća uredno održavana. I pored toga, za preporučiti je da se auto očisti dubinski, makar jednom godišnje. Uvijek se dogodi da se prospe neka tekućina i hrana. Pored toga, auta se koriste i da bi se prevezle razne stvari, od namještaja pa do raznih ljubimaca. Zbog svega ovoga potrebno je, bar jednom godišnje, uraditi dubinsko čišćenje unutrašnjosti vozila.

U procesu pranja se koriste kvalitetni preparati bez dugotrajnih mirisa. Čisto, svijetlije nebo automobila, kao i dubinski oprana sjedišta i tapaciri bez fleka, svakako će doprinjeti da se bolje osjećate dok boravite u vozilu.


Prije samog dubinskog pranja vozilo se detaljno usisava. Dubinsko pranje automobila obuhvata pranje: neba, sjedišta, tapacira na vratima, naslona za ruku, podnih obloga, obloga gepeka kao i plastičnih djelova enterijera.


Proces traje oko 6h. Nakon pranja sjedišta zadržavaju 15% vlažnosti. U zavinosti od vremenskih uslova sjedišta i enterijer se suše od 4 do 6 sati.

Ovaj novac je investicija u Vaše zdravlje i raspoloženje. Čuvajte Vaše i zdravlje Vaše porodice!

Autopraonica “XENON.BA” će na maksimalno profesionalan način uraditi dubinsko čišćenje Vašeg vozila. Pozovite nas i rezervišite vaš termin. 061 929 519

 

 

Cjenovnik usluga

Mala vozila50 KM

 • Fiat Punto
 • VW Lupo, itd.

Srednja vozila70 KM

 • VW Golf
 • Opel Astra, itd.

Velika vozila90 KM

 • BMW X5
 • Audi A8, itd.

Vratite sjaj vašem automobilu!

Mašinsko poliranje vozila je odlično rješenje za vraćanja sjaja kod matiranih vozila. Efikasno je kod uklanjanja oštećenja na laku od ptičje kiseline, kamenca, smole, katrana, kao i kod oštećenja koja su nastala uslijed kontakta sa drugim vozilom.

Takođe, 100% uklanja holograme koji se javljaju nakon češćeg pranja u vidu kružnih ogrebotina, tragove noktiju na vratima i oko brava. U postupku poliranja koristi se isključivo profesionalni alat i sredstva 3M proizvođača, kao i profesionalne spužve proizvedene za ovu namjenu.
STANDARDNI CJENOVNIK POLIRANJA VOZILA:

Mala vozila100 KM

 • Fiat Punto
 • VW Lupo, itd.

Srednja vozila120 KM

 • VW Golf
 • Opel Astra, itd.

Velika vozila140 KM

 • Audi A6
 • Passat, itd.

Terenci i limuzine180 KM

 • BMW X5
 • Audi A8, itd.

NAPOMENA: NA CIJENU POLIRANJA ZNATNO UTIČE STANJE LAKA VOZILA TJ. STEPEN OŠTEĆENOSTI. PRIJE ODREĐIVANJA KONAČNE CIJENE USLUGE POTREBNO JE DOVESTI AUTOMOBIL NA PREGLED.


POLIRANJE FAROVA

Svi svjetski proizvođači automobila i motocikala stavljaju posebnu UV zaštitu koja spriječava oštećenje fara uzrokovano suncem. S vremenom taj zaštitni sloj propada, što uzrokuje matiranje i daje žutu boju faru.

Vrlo je važno što prije skinuti stari sloj UV zaštite, kako se far ne bi oštetio do te mjere da se ne može obnoviti. Nagle promjene temperature, udarci kamenčića, pijeska, UV zrake, vremenske neprilike i slično, samo su neki od razloga zašto farovi s vremenom postaju nepregledni tj. zamućeni što u velikoj mjeri smanjuje vidljivost na cesti, a time i sigurnost vožnje.

Iz tih je razloga važno voditi računa o tome da su farovi vašeg vozila čisti. Ako su farovi prljavi, požutjeli i na njima se već vidi kamenac, svjetla rade puno manjim intenzitetom te se tako smanjuje vidljivost, i vozaču i drugim sudionicima u saobraćaju, koji teže uočavaju automobil.

Farovi se poliraju isključivo sa vanjske strani, jer je ona i najizloženija svim nepogodama i potrebno je bar jednom godišnje očistiti farove.

 


Cijena poliranja oba fara iznosi 30,00KM.


VOSKIRANJE VOZILA

Profesionalnim nanošenjem voska na automobil adekvatno ćete zaštititi vanjski limeni dio i osvježiti sjaj laka. 

Vosak na automobilu ima vrlo svestran i dugotrajan zaštitni učinak. Štiti automobil od jakih UV zraka, kiselih kiša, soli, snijega i drugih vremenskih nepogoda.

U našoj ponudi je isključivo 3M vosak koji se nanosi mašinski i daje odlične rezultate.

Cijena voskiranja kompletnog vozila iznosi 30,00KM