Poliranje farova

POLIRANJE FAROVA

Svi svjetski proizvođači automobila i motocikala stavljaju posebnu UV zaštitu koja spriječava oštećenje fara uzrokovano suncem. S vremenom taj zaštitni sloj propada, što uzrokuje matiranje i daje žutu boju faru.

Vrlo je važno što prije skinuti stari sloj UV zaštite, kako se far ne bi oštetio do te mjere da se ne može obnoviti. Nagle promjene temperature, udarci kamenčića, pijeska, UV zrake, vremenske neprilike i slično, samo su neki od razloga zašto farovi s vremenom postaju nepregledni tj. zamućeni što u velikoj mjeri smanjuje vidljivost na cesti, a time i sigurnost vožnje.

Iz tih je razloga važno voditi računa o tome da su farovi vašeg vozila čisti. Ako su farovi prljavi, požutjeli i na njima se već vidi kamenac, svjetla rade puno manjim intenzitetom te se tako smanjuje vidljivost, i vozaču i drugim sudionicima u saobraćaju, koji teže uočavaju automobil.

Farovi se poliraju isključivo sa vanjske strani, jer je ona i najizloženija svim nepogodama i potrebno je bar jednom godišnje očistiti farove.

 


Cijena poliranja oba fara iznosi 30,00KM.